Ansiktszonterapi - Lisa Tallroth

Din zonteraput i centrala Stockholm - För info ring 070-6651731

Fotzonterapi

Framgångsrik behandlingsmetod

Fotzonterapi är en gammal behandlingsform som bedrivs med framgång än idag i det moderna samhället. Fotzonterapi är mycket populärt i Kina och andra östasiatiska länder.


Helhetssyn på människan

Första gången fotmassage, eller zonterapi, beskrevs var i en känd medicinsk bok "Huang Di Nei Jing" som skrevs i Kina för omkring 2000 år sedan. Redan då visste man att många olika sjukdomar kunde botas med zonterapi. Fotzonterapi utgår från en helhetssyn på människan.


Zonerna reflekterar hälsotillståndet 

Vid fotzonterapi används en tryckteknik som verkar på bestämda reflexzoner på fötterna. Dessa zoner motsvarar organ och funktionerr i övriga kroppen. Behandlingen utförs med en speciell teknik där man använder fingrarna eller en så kallad zonstav. En zonterapeut kan t ex behandla ryggsmärtor, magproblem, sömnsvårighet och andra besvär genom att trycka på motsvarande zoner och punkter på klientens fötter. Enkelt beskrivet sätter behandlingen igång kroppens självläkningsprocess på ett naturligt sätt, helt utan biverkningar.

Intentionen är att skapa förutsättning för självläkning på ett djupare plan, att öka på förståelsen och medvetenheten om hur vi själva kan använda den inneboende kunskapen som finns i oss alla och i naturen omkring oss. 

 

Fördelar med fotzonterapi?


Fotzonterapi förbättrar cirkulationen i kroppen
Vid den fysiska stimuleringen av fötterna sänds för kroppen positiva impulser till hjärnan

Därigenom startas processer i kroppen som kan leda till självläkning
 
Det endokrina systemet regleras, t.ex. balanseras blodtryck, blodsocker, sköldkörtelsfunktion osv
 

Genom att massera zoner som är kopplade till t.ex. mjälte stärks kroppens immunförsvar och därigenom blir kroppen motståndskraftigare mot sjukdom

Inte minst har fotzonterapi en avslappnande effekt, man känner lugn och värme.
 
Stress och oro minskar